Geruchten
28 maart 2012 - Ron Smeets

Foxconn zoekt 20.000 nieuwe medewerkers; voor de iPhone 5 ?

Een nieuwe dag, een nieuw iPhone 5 (of wordt het de New iPhone ;-)) gerucht. Dit keer is de speculatie aangewakkerd door het feit dat Foxconn, de Chinese producent die onder andere de iPhones in elkaar zet, dringend op zoek is naar 20.000 nieuwe medewerkers.

De reden zou dus kunnen zijn dat Foxconn mogelijk al de eerste orders van Apple ontvangen heeft voor de procductie van de iPhone 5.

Natuurlijk wordt er zowel door Foxconn als Apple niets gezegd over deze geruchten en dat zal de komende maanden, totdat de nieuwe iPhone officieel onthuld gaat worden, ook niet gebeuren. Ik zeg: korreltje zout ;-) Overigens wordt in hetzelfde bericht ook gemeld dat er momenteel bij de betreffende Foxconn fabriek in Taiyuan (foto) gestaakt wordt. Het zou dus ook zomaar kunnen dat de producent gewoon op zoek is naar vervangend personeel voor de stakende medewerkers. Foxconn heeft in ieder geval 20 wervingsbureau's ingeschakeld om de 20.000 vacatures in te vullen.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.