Nieuws
17 september 2014 - Ron Smeets

Foxconn maakt 540.000 iPhone 6 exemplaren per dag

De Foxconn fabriek die de productie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus voor haar rekening neemt heeft meer dan 200.000 medewerkers in dienst.

Die laten per dag 400.000 keer een iPhone 6 en 140.000 maal een iPhone 6 Plus dan de lopende band rollen. Volgens de fabriek is dat nog niet voldoende om aan de enorme vraag naar de toestellen, vooral de 6 PLus, te kunnen voldoen. Gecreëerde schaarste of niet; meer dan een half miljoen toestellen per dag uitpoepen is iniet mis.

Tegenover de Wall Street Journal verklaart Foxconn dat het bedrijf nog nooit zoveel toestellen per dag heeft geproduceerd. En momenteel wordt ook nog hard gewerkt aan het uitbreiden van de productie capaciteit; met name voor de iPhone 6 Plus. Echter, daarbij speelt niet alleen de fabriek een rol maar ook de relatieve schaarste van 5.5 inch displays.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.