Geruchten
22 augustus 2014 - Ron Smeets

Foxconn iPhone 6 lek toont afmetingen van twee modellen

Apple zal de nieuwe iPhone 6 waarschijnlijk op 9 september onthullen. Dat moet nog bevestigd worden, maar die geruchten, samen met nog duizenden vermeende berichten over de nieuwe Apple smartphones, doen al een tijdje de ronde.

Nu zijn een aantal foto's opgedoken waarin op een scherm documenten van Foxconn te zien zijn. Daarin wordt het een en ander gemeld over de afmetingen van twee nieuwe iPhone 6 modellen; de 4.7 inch en 5.5 inch versie.

Dat Apple het toestel mogelijn in twee formaten op de markt gaat zetten is ook geen nieuw gerucht. Op zich lijkt deze nieuwe informatie redelijk betrouwbaar. Foxconn is immers de grootste fabriek van iPhones, maar 100% zekerheid is natuurlijk nooit te geven bij berichten die voor de officiele lancering uitlekken.

Hoe dan ook, in de documenten, waarin gesproken wordt over prototypes, kun je zien dat de 4.7 inch versie van de iPhone 6 138 x 66 x 6.9 millimeter meet (h x b x d). In het lijstje staan de afmetingen van twee prototypes van elk model. Bij de 4.7 inch versie is er geen verschil in afmeting tussen het prototype met en zonder camera.

Dat is anders bij de afmetingen van de 5.5 inch prototypes. Die zonder camera meet 158 x 78 x 7.1 millimeter terwijl de versie met camera 0.6 millimeter dikker is (7.7mm dus). Van de 5.5 inch versie wordt ook het gewicht vermeld: 168.5 gram. De nieuwe prototypes hebben de codenaam N56 (5.5 inch) en N61 (4.7 inch) gekregen. Op de tweede afbeelding hieronder is ter referentie ook nog de iPhone 5, inclusief afmetingen, te zien 

Foxconn-iPhone6-47-proto-info-lek-b Foxconn-iPhone6-55-proto-info-lek-a Foxconn-iPhone6-proto-info-lek

Bron (Frans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.