Nieuws
18 oktober 2012 - Ron Smeets

Foxconn: iPhone 5 assemblage is moeilijk; voorraad beperkt

Het is eigenlijk heel normaal. Wanneer er een nieuwe iPhone op de markt komt dan lopen de wachttijden voor dat toestel al snel op tot meer dan twee weken. In het geval van de iPhone 5 lijkt het leveringsprobleem nog iets groter te zijn. Het toestel is vrijwel nergens binnen drie tot vier weken verkrijgbaar (als je hem nu besteld dus).

Volgens Foxconn heeft die beperkte voorrraad deels te maken met de 'assemblage uitdagingen', zoals de producent het zelf noemt, waar ze bij het in elkaar schroeven van de iPhone 5 tegen aanlopen.

Een manager van Foxconn, die natuurlijk verder anoniem wenst te blijven, heeft tegenover de Wall Street Journal verklaard dat de iPhone 5 het moeilijkste toestel is dat de producent ooit heeft gemaakt. Er wordt hard gewerkt aan het oplossen van de productieproblemen maar dat is een moeizaam, en dus traag, proces. Iedere dag zien we wel een vooruitgang in het assemblageproces van de iPhone 5, aldus de anonieme Foxconn manager.

Behalve deze 'assemblage uitdagingen' heeft Foxconn natuurlijk ook nog te maken gehad met het fenomeen dat er aanvankelijk een (groot) aantal iPhone 5's met krassen en lakschade bij klanten terechtgekomen zijn. Ook dat zou te maken hebben met het feit dat het toestel dus heel lastig te assembleren is. Om dat te voorkomen zijn er extra kwalitietscontroles ingebouwd, maar dat heeft ook weer gevolgen voor het maximaal aantal iPhone 5 exemplaren dat dagelijks afgeleverd kan worden.

Of dit allemaal klopt is natuurlijk moeilijk te controleren. Er zweven ook al weken berichten rond over stakingen en andere 'personeelsproblemen' bij Foxconn. Daarnaast speelt natuurlijk ook Apple's strategie van het creëren van schaarste een rol. Hoe dan ook; wie op een iPhone 5 wacht, wacht het langst. Goed nieuws voor de Wegenwacht ;-)

Via, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.