Tablets
03 november 2011 - Ron Smeets

Fotoshoot Huawei MediaPad 301u

Ruim een week geleden schreef ik al dat Huawei zich op de Nederlandse tablet markt gaat storten met de MediaPad 301u. Dit is een Android (Honeycomb) tablet die een adviesprijskaartje van 429 Euro krijgt en daarmee tot de betaalbare categorie zal behoren, samen met concurrenten als de Acer Iconia modellen en de Archos G9 tablets.

Gisteren kon ik heel even spelen met een exemplaar (prototype) van de Huawei MediaPad 301u. Over de werking kan ik dus nog weinig zeggen maar uiterlijk ziet hij er in ieder geval een stuk fraaier uit dan de voornoemde concurrenten uit dezelfde prijsklasse.

Zoals gezegd is het design van de MediaPad 301u bepaald niet lelijk te noemen. Iets dat ik, met alle respect voor de pogingen van Acer en Archos, wel kan zeggen van hun tablets. Natuurlijk gaat het vooral om de functionaliteit en het gebruiksgemak, maar het oog wil zo af en toe ook wat, toch? ;-)

De Huawei MediaPad 301u is een 7 inch tablet. Daarmee hoort hij, gezien het prijskaartje, dan wel meteen bij de duurdere in zijn klasse. Hij is nog altijd veel goedkoper dan de Samsung Galaxy Tablets en de iPad 2, maar vergeleken met de Archos G9 80 (249 - 299 Euro) en de Acer Iconia A100 (7 inch tablet van ca 300 Euro) is de Huawei met zijn adviesprijs van 429 Euro dus wel wat duurder. Daarvoor krijg je dan wel een tablet met uitstekende specs (prijs-kwaliteit) en mijns inziens ook een prima design en uiterlijk. Oordeel zelf maar:

Huawei-MediaPad-301u-Back Huawei-MediaPad-301u-Front Huawei-MediaPad-301u-Top Huawei-MediaPad-301u-side-a Huawei-MediaPad-301u-Camera Huawei-MediaPad-301u-Front-Apps Huawei-MediaPad-301u-Side-b Huawei-MediaPad-301u-Qwerty Huawei-MediaPad-301u-Front-Menu

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.