Geruchten
12 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Foto's van Sony Honami i1 met QX lenzen gelekt

Zoals het er nu uitziet gaat Sony tijdens de komende IFA in Berlijn, waar wij ook naartoe gaan, een nieuwe serie lenzen presenteren die ook op de Honami i1 smartphone zouden passen. Hoewel de lenzen in eerste instantie niet lijken te passen op de achterkant van de telefoon lijkt het erop dat Sony iets vernuftigst bedacht heeft om wisselbare lenzen de gebruiken op een telefoon.

In tegenstelling tot de Samsung Galaxy S4 Zoom waarbij het lijkt alsof er een camera op een telefoon geplakt is heeft Sony bedacht dat de Honami i1 losse lenzen meekrijgt die ook op andere Sony fotocamera's gebruikt kunnen worden.
DSC-QX%20lenzen
De DSC-QX10 en DSC-QX100 lenzen zijn geen normale lenzen, volgens sonyalpharumors bezitten deze lenzen een Bionz beeldprocessor die dmv wifi of NFC draadloos met de Honami i1 kunnen communiceren. Maar volgens dezelfde site zijn de lenzen niet alleen op de Honami i1 te gebruiken maar ook geschikt zijn voor andere Android of iOS toestellen.
QX10_with_XperiaZ_1-1200_zps5b5d60f8%20%281%29
De lenzen zouden middels een magnetisch klem achterop de toestellen bevestigt kunnen worden. Tezamen met de 20 Megapixel Exmor RS sensor van de Honami i1 en de Sony Lens G lijkt mij dit wel een heel interessante combinatie te worden die ik nog niet eerder gezien heb.

Via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl