Toestellen
05 juni 2013 - Redactie MobileCowboys

Foto's van Nokia EOS gelekt

Sinds de introductie van de 808 Pureview zijn vriend en vijand van Nokia het er wel over eens, de 41 Megapixel camera sensor en Rich Recording zijn revolutionair. Maar Symbian telefoon heeft dan wel een geweldige camera, het OS is verre van revolutionair. Daarom is de logische opvolger een Windows Phone Pureview, ook wel de Nokia EOS genoemd.

De geruchten werden de afgelopen maanden steeds sterker dan er een 808 Pureview op Windows Phone 8 gaat komen, en nu zijn de eerst foto's opgedoken. De foto's die opgedoken zijn op een Chinese site is goed te zien dat er een flinke uitsparing in de gele behuizing van polycarbonaat zit waar de 41 Megapixel camera sensor en Carl Zeiss lens geplaatst zullen worden. De behuizing in grijs is van de Nokia Lumia 920 ter referentie. Met name de uitsparing en verhoging waar de sensor komt te zitten is behoorlijk aan de maat.
WPDang_EOS-3
WPDang_EOS-4
WPDang_EOS-5
WPDang_EOS-21
WPDang_EOS-12
Op het Twitter account van vizileaks zijn ook nog twee afbeeldingen opgedoken waarin de Nokia EOS wel heel duidelijk te zien is. Naast XX Megapixel en de Carl Zeiss lens is ook een Xenon flitser en LED te zien.
Nokia%20Pureview
Nokia%20EOS%20Pureview
Voor verder specificaties zullen we waarschijnlijk moeten wachten tot 9 Juli. Het gerucht gaat da Nokia dan een evenement zal gaan houden om deze nieuwe camera-monster-smartphone aan te kondigen, ik kijk er naar uit.

via en via

Update 6 Juni 22:00
Er zijn nog meer foto's opgedoken van het Nokia toestel.
gsmarena_102
gsmarena_103
gsmarena_106
lumia-eos4
lumia-eos-5
via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl