Geruchten
01 december 2014 - Ron Smeets

Foto's van de volgende Lumia met een mega pureview camera gespot Wordt dit de opvolger van de Lumia 1020?

Nokia's (en nu Microsoft's) Lumia 1020 is al geruime tijd het camera vlaggenschip van de Amerikaanse fabrikant. In China zijn enkele kiekjes opgedoken van een mogelijke opvolger. De reden dat dit toestel, met typenaam RM-1052, als vervanger van de Lumia 1020 gezien wordt is in een oogopslag te zien als je naar de enorme camera module aan de achterzijde kijkt. De andere nieuwe Nokia en Microsoft Lumia's die de afgelopen maanden het daglicht zagen hadden allemaal die een steeds kleinere PureView camera sensor, maar die van de RM-1052 is weer als vanouds lekker groot ;)

De kiekjes laten verder nog zien dat het hier een Nokia prototype betreft. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit toestel, als hij uiteindelijk onthuld wordt, ook als Nokia op de markt gaat komen. Microsoft heeft inmiddels immers al afscheid genomen van de Nokia merknaam en alle nieuwe toestellen, startent met de Lumia 535, krijgen de naam Microsoft Lumia NNN(N). 

Op de foto's en in de summiere specs die erbij vermeld worden is nog niets te zien over de grootte (in megapixels) van de camera sensor van deze nieuwe PureView Lumia. Wel heeft hij een full HD display (1920 x 1080), dual LED flitsers, 2GB RAM en 32GB ingebouwd geheugen. Het prototype draait nog op Windows 8.1. De foto's:

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.