Geruchten
07 juni 2011 - Ron Smeets

Foto's van de Sony Ericsson Urushi (S18i) gespot

Laat ik vooropstellen dat dit gerucht al een paar dagen 'oud' is, maar omdat ik zelf offline was en ik het jullie ook niet wil onthouden post ik er toch nog even over.

Enkele dagen geleden doken nieuwe kiekjes op van een nieuwe Sony Ericsson Android smartphone die uiterlijk veel weg heeft van de Xperia Arc, maar dan wel met een (veel) kleiner display. De Sony Ericsson Urushi S18i zou dus, als de geruchten kloppen natuurlijk, wel eens een mini versie van de Xperia Arc kunnen worden.

Uiterlijk lijkt, zeker als je de voorzijde bekijkt, de Uruschi veel op de Xperia Arc. Op foto's die van de zij- en bovenkant genomen zijn zie je wel duidelijke verschillen. De zogenaamde boog (waar de Arc zijn naam vooral aan te danken heeft) is nauwelijks zichtbaar en ook de contouren zijn iets anders.

Qua specs valt onder andere het kleinere display op. De Xperia Arc heeft en 4.2 inch display terwijl de Urushi voorzien wordt van een 3.2 inch scherm, maar wel met dezelfde resolutie (854x480). Verder zijn de specs wel nagenoeg identiek. De Urushi heeft ook een 1GHz Snapdragon processor, de Andreno 205 GPU, een 8 megapixel camera met LED flitser en 720p HD video opname functie en Android 2.3.3 (Gingerbread). Volgens de geruchten zou de Sony Ericsson Urushi S18i in september officieel gelanceerd worden. De tijd zal leren of deze geruchten kloppen.

SE-Urushi-S18i-a SE-Urushi-S18i-b SE-Urushi-S18i-c SE-Urushi-S18i-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.