Accessoires
15 maart 2007 - Ron Smeets

Foto's van de nieuwe Samsung Q1 Ultra UMPC

Gisteren meldde ik al dat Samsung tijdens de CeBIT een nieuwe versie van de Q1 UMPC ging aankondigen in een poging toch nog iets te verdienen aan de flop van 2006.

De belangrijkste veranderingen ten opzichte van de eerdere UMPC's zijn een compactere vormgeving, Windows Vista en (hopelijk) betere prestaties. Hierboven en na de klik staan enkele duidelijke foto's van de Q1 Ultra.

Op die foto's is te zien dat het QWERTY toetsenbord verdeeld is in twee delen, een links en een rechts naast het display. Rechts zit verder nog een 'clickwheel' achtig control pad terwijl aan de linkerzijde een mini joystick te zien is.

Over de prijs wordt nog niet gerept. Jammer want dat is toch een van de belangrijkste redenen voor het floppen van het UMPC concept tot nu toe. Dus als deze wel in de buurt van de 500 dollar komt, zoals oorspronkelijk de bedoeling was toen Microsoft en enkele andere initiatiefnemers het UMPC concept bedachten, dan kan het wel wat worden. gezien de specs lijkt dat prijskaartje echter onwaarschijnlijk.

Via: GizmodoGerelateerde links:
CeBIT primeur: Vista versie van de Samsung Q1 UMPC
Tweede generatie Samsung's Q1 UMPC gelanceerd
Samsung blijft het proberen met de Q1 UMPC
Intel en Samsung schuldig aan dure UMPC?!?
Samsung UMPC duurder dan laptop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.