Geruchten
17 april 2014 - Ron Smeets

Foto's tonen QHD schermresolutie en mogelijk 'gouden' LG G3

Geruchten over de opvolger van de wat mij betreft beste smartphone van 2013, de LG G2, doen al een tijdje de ronde. Zo zou de LG G3 deze zomer al op de markt komen en krijgt hij een 5.5 inch scherm met een mega resolutie van 2560 x 1440 pixels (QHD).

De afgelopen twee dagen is een foto opgedoken die, als hij juist is, het bewijs levert voor de schermresolutie. Op de benchmark resultaten die getoond worden op het scherm is duidelijk te zien dat het een 1440 x 2560 pixel display met 640 ppi is.

Verder heeft The Verge een gouden doos van de LG G3 weten te bemachtigen. Daaruit valt af te leiden dat LG dit keer mogelijk ook een gouden variant van het toestel zal gaan produceren. Zeker is dat nog allerminst. Tot slot dook via EVLeaks een foto op van een Japanse custom LG smartphone voor de lokale provider KDDI. Deze zogenaamde ISAI FL smartphone heeft vooral nog dunnere randen om het scherm. Vergeleken met de G2 is vooral de rand aan de bovenzijde van scherm flink 'ingekort'.

De volumeknoppen zitten bij dat toestel ook weer aan de achterzijde, maar het lijkt er op dat de aan/uit/unlock knop daar niet meer tussen geplaatst is. Of dat een Japanse aanpassing is of een verandering die we ook in andere LG's gaan terugzien is niet bekend. Hieronder kun je de drie kiekjes bekijken.

LG-G3-Display-Benchmark LG-G3-Goud-doos ISAI-FL-Rumor

Bron (display), bron (doos), bron (ISAI)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.