Nieuws
27 september 2013 - Nichal Joosse

Foto's iPad 5 uitgelekt

Er zijn nieuwe foto's uitgelekt van de mogelijke iPad 5. Sonny Dickson, een bron die eerder ook al de juiste foto's uitlekte van de iPhone 5C en de iPhone 5S, plaatste de foto's op deze website. Op de foto zijn zowel de behuizing als de verschillende onderdelen te zien, waardoor het nieuwe uiterlijk van de iPad 5 duidelijk is geworden. Het ontwerp is voornamelijk gebaseerd op de huidige iPad Mini. De iPad 5 wordt dus ook lichter en dunner. 

De fotos laten een iPad 5 zien in de nieuwe kleur Space Gray. De iPads die nu verkocht worden, zijn alleen in het zwart en in het wit verkrijgbaar. De nieuwe kleur werd geïntroduceerd bij de lancering van de iPhone 5S. De verwachting is dat de iPad 5 en de iPad Mini 2 in oktober gepresenteerd zullen worden. Anonieme bronnen wisten te melden dat 15 oktober de specifieke datum zou worden, maar dat is nog niet zeker.

Vorig jaar onthulde Apple de iPad 4 en de iPad Mini ook in oktober, dus het zou goed kunnen dat dit ook dit jaar het geval is. Zeker in verband met de feestdagen zou het een gunstige datum zijn voor Apple.  

Over de auteur: Nichal Joosse