Geruchten
22 december 2009 - Ron Smeets

Foto's en specs van de Motorola Enzo (aka Motus, Backflip)

Het aantal Motorola geruchten dat de afgelopen dagen en weken opduikt begint bizarre vormen aan te nemen. Zeker voor een fabrikant waarvan de halve mobiele wereld (waaronder ikzelf) tot voor kort nog dacht dat ze ten dode opgescheven waren.

De volgende in de rij is de Motorola Enzo / Backflip, een toestel dat enkele maanden geleden ook al eens onder de naam Motus gespot werd in een presentatie waarin enkele toestellen voor 2010 te zien waren. Nu zijn enkele kiekjes en specs van deze volgende Amerikaanse Android Smartphone opgedoken in het geruchtencircuit.

Het meest bijzondere dat op de foto's te zien is, is het qwerty toetsenbord dat helemaal gedraaid of naar de achterzijde van het toestel geklapt kan worden. De specs van de Motorola Enzo / Motus / Backflip zijn, vergeleken met de andere Motorola Androids, verder niet zo heel erg bijzonder:
- 3.1 inch HVGA Touchscreen display
- 5 megapixel camera met LED flitser
- WiFi
- Bluetooth 2.0
- GPS
- MotoBLUR UI
- Android 1.5 OS
- Quad-band GSM
- Tri-band UMTS / HSDPA
- 528MHz Qualcomm processor
- 512MB ROM / 256 MB RAM

Zoals gezegd, er zit weer leven in de Motorola Brouwerij ;-) Natuurlijk, de komst, en goede ontvangst, van de Droid / Milestone en de vele geruchten van de afgelopen weken, geven nog geen garantie voor een serieuze come-back van Motorola, maar er zit hoe dan ook weer meer leven in het merk dan.

Meer foto's van de Motus / Enzo / Backflip: Motorola-Enzo-Motus-a Motorola-Enzo-Motus-c Motorola-Enzo-Motus-d Motorola-Enzo-Motus-e Motorola-Enzo-Motus-f Motorola-Enzo-Motus-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.