Geruchten
25 december 2007 - Ron Smeets

Foto's en specs van de Asus M930W uitgelekt

Bij het Franse GPSAndCo zijn enkele foto's en specificaties opgedoken van een nieuwe ASUS Smartphone waarvan ruim een maand geleden, toen nog zonder foto's, de eerste geruchten rondgingen.

De M930W heeft uiterlijk nogal wat weg van de Nokia E90 'Communicator' zoals op de foto's hierboven en onder te zien is, maar de ASUS Smartphone is wel een Windows Mobile 6 device, in tegenstelling tot de Symbian based E90.

De specificaties zijn meer dan redelijk te noemen. Zo heeft de M930W een krachtige 520MHz Marvel PXA260M processor, 256Mb ROM, 128MB RAM en triband GSM met GPRS, UMTS en HSDPA (max. 3.6 Mbps) support.

Verder is deze ASUS ook voorzien van WiFi, Bluetooth 2.0, MiniUSB, een 3.2 megapixel camera en microSD geheugenkaart.

Opallend genoeg worden de afmetingen van de twee displays (extern en intern) niet erbij vermeld maar op de foto's is wel te zien dat het display aan de binnenzijde van het toestel beduidend kleiner is dan de beschikbare ruimte en dat is natuurlijk jammer. Verder mist de M930W ook een GPS ontvanger.

Wanneer we deze nieuwe Asus precies mogen gaan verwachten is nog niet zeker. De Franse bron zegt Q1 2008 als mogelijke releaseperiode gehoord te hebben, maar dat is allerminst zeker. Informatie over de prijs van de M930W is er nog helemaal niet.Gerelateerde links:
Uiterst complete Asus M530w smartphone
Asus P570 komt rond de Kerst?
Asus ‘Communicator’ begin 2008 in de winkels
Asus P550 wordt de Vodafone v1520
Mercedes met Asus in de GSM business
Nieuwe Asus GPS Smartphone op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.