Geruchten
15 mei 2015 - Ron Smeets

Foto's en perskiekjes van de Galaxy S6 Active gespot Robuuste, waterdichte, versie van de Galaxy S6 komt dichterbij

Dat Samsung ook weer een 'actieve' versie van de Galaxy S6 zou maken is niet zo verrassend. De vraag was eerder wanneer de robuuste en waterdichte variant van dat toestel beschikbaar komt. Welnu, dat is nog niet bekend, maar er zijn de afgelopen dagen wel enkele foto's en twee perskiekjes van de Galaxy S6 Active opgedoken. Of die afbeeldingen allemaal echt zijn is niet met zekerheid te zeggen. Dat weet alleen de fabrikant zelf.

Opvallend is wel dat nog steeds gespeculeerd wordt dat de accucapaciteit van het 'Active' model van de Galaxy S6 maar liefst 3500 mAh zou bedragen. Ofwel, 1000 mAh meer dan de accu van de gewone S6 uitvoeringen, wiens accuprestaties niet bepaald goed genoemd mogen worden.

Vlak na de lancering van de nieuwe Galaxy's doken ook al eens enkele (vermeende) specs op van de Galaxy S6 Active> Daarbij werd toen onder anderen gesproken over dezelfde octa core Exynos processor met 3GB RAM, 32GB intern geheugen en de 16 en 5 megapixel camera's.

Verder is de naam van de Galaxy S6 Active ook al te zien op een site van de fabrikant zelf, maar zoals gezegd; Dat er een Active variant komt leek al bijna zeker omdat Samsung die bij de vorige modellen (S4 en S5) ook al gemaakt heeft.

Bron (1), Bron (2)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.