Geruchten
23 augustus 2014 - Ron Smeets

Foto's en informatie over de Nokia Lumia 830 uit Brazilië

In Brazilië zijn enkele documenten en nieuwe foto's van de Nokia Lumia 830 opgedoken bij de website van Anatel, de lokale telecom keuringsdienst. Hoewel de kiekjes niet allemaal even scherp zijn bevestigen ze samen met de handleiding en het certificatie document min of meer dat Microsoft een nieuwe Lumia, vermoedelelijk met Pureview camera, in voorbereiding heeft.

De exacte specificaties staan niet op de site, maar uit de foto's valt, net als in eerdere geruchten, wel het een en ander af te leiden.

Ten eerste is de bekende 'Pureview' camerabehuizing weer te zien. Verder wordt duidelijk dat de Lumia 830 (typenummer RM-985) een fysieke cameratoets heeft en in de certificatie staat dat het toestel ook geschikt is voor 4G netwerken. In de handleiding is te zien dat de Lumia 830 een verwisselbare accu en een microSD geheugenkaart optie heeft. De Lumia 830 meet 139.4 bij 70.7 millimeter en is met 8.5 millimeter relatief dun voor een toestel met een Pureview camera.

Opvallend is ook de naam 'MIcrosoft Mobile' op het certificatie label (eerste foto hieronder). Op het toestel zelf prijkt nog de naam Nokia, maar dat de Finse naam op smartphones gaat verdwijnen lijkt een kwestie van tijd. De vraag is alleen nog wanneer Microsoft dat aan durft. Nu nog niet in ieder geval, maar wie weet zeggen ze daar iets over tijdens de persconferentie op de IFA. Daar waar verwacht wordt dat de Lumia 830, wellicht samen met de Lumia 730, onthuld gaan worden.

De foto's: Lumia-830-Anatel-a Lumia-830-Anatel-b Lumia-830-Anatel-h Lumia-830-Anatel-d Lumia-830-Anatel-e Lumia-830-Anatel-f Lumia-830-Anatel-g Lumia-830-Anatel-c

De documenten van Anatel (One Drive linkjes):

- Handleiding, Certificaat, Foto's

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.