Toestellen
06 augustus 2015 - Ron Smeets

Fotobewijs van de geannuleerde vingerafdruk scanner in de Nexus 6 Motorola wees Apple al eens als schuldige aan voor het verdwijnen van de scanner

Online zijn enkele kiekjes opgedoken van een prototype van de Nexus 6. Daarop is te zien dat Motorola wel degelijk van plan geweest is om het toestel te voorzien van een vingerafdruk scanner. Inmiddels ligt het toestel ligt al ruim een half jaar zonder die scanner in de winkels.

Er was rondom de lancering nogal wat commotie over de ontbrekende vingerafdruk scanner. Die zou wel in de planning gestaan hebben, en daar is nu dus 'fotobewijs' van, maar werd voor de productie nog 'vervangen' door het 'kuiltje met de Motorola 'M'. Volgens de fabrikant was Apple de hoofdschuldige van het feit dat de vingerafdruk scanner sneuvelde. Zij hadden immers het bedrijf die de scanner, onder anderen voor Motorola, ontwikkelde, overgenomen om exclusief toegang te krijgen tot die technologie. Motorola viste daardoor achter het net en slaagde er schijnbaar niet in om tijdig nog een andere leverancier te vinden.

Enfin, op de foto's hieronder is de Nexus 6 mét vingerafdruk scanner te zien. En ja, het 'kuiltje' aan de achterzijde onder de camera was de plek waar hij had moeten zitten ;)

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.