Toestellen
13 september 2012 - Ron Smeets

Foto vergelijk: iPhone 4S vs iPhone 5 camera

De camera van de iPhone 5 zou weer (veel) beter zijn dan die van de iPhone 4S. Dat is een van de (weinige) verbeteringen in Apple's nieuwste smartphone. Hieronder staat twee foto's die gemaakt zijn met de twee toestellen.

De kleuren van de iPhone 5 camera lijken ietwat beter. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de kiekjes niet gelijktijdig geschoten zijn. Dit zie je vooral aan de schaduw op de rots linksboven op de foto's. De veranderende ichtinval (stand van de zon) kan dus van invloed geweest zijn op het resultaat. Het weer was wel ongeveer gelijk. Verder is door de andere lens van de iPhone 5 ook veel meer in één foto te 'vangen'.

Eerst de foto van de iPhone 5: iPhone-5-Camera-Foto 

En hier dezelfde foto, genomen met de iPhone 4S: iPhone-4S-Camera-foto

High-res versies van deze foto's vind je hier.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.