Geruchten
08 september 2017 - Ron Smeets

Foto van de Huawei Mate 10 gelekt Lijkt op: het toestel dat Richard Yu in Berlijn liet zien

Afgelopen weekend, tijdens een keynote op de IFA, tilde Richard Yu al een behoorlijk tipje van de Mate 10 sluier op. Behalve dat de Chinese phablet die 16 oktober in München onthuld wordt, de gloednieuwe Kirin 970 AI processor krijgt, werd ook een afbeelding getoond waarop te zien was dat de Mate 10 nauwelijks nog randen heeft. Een trend die Samsung en LG eerder dit jaar al aanwakkerden met de Galaxy S8 en de LG G6. Vandaag is een kiekje opgedoken waarop de Huawei Mate 10 in levende lijve te zien zou zijn. Hoewel een onbevestigd gerucht kan wel geconcludeerd worden dat het toestel op onderstaande foto heel veel lijkt op de afbeelding van de Mate 10 die vorige week ik Berlijn te zien was.

Nauwelijks nog randen
Met name de randen aan de boven- en onderzijde ogen erg dun. Op eerdere uitgelekte renders van de Mate 10 had het toestel duidelijk nog bredere randen en een home-button. Met de video die vorige week door Huawei zelf liet zien en bovenstaande foto lijkt de fysieke home-button ook voor de Mate 10 verleden tijd. Verder valt bij beide afbeeldingen op dat het scherm van de Mate 10, dat volgens meerdere geruchten 6.3 inch groot zou zijn, breder lijkt dan dat van de Galaxy Note 8 (ook 6.3 inch). Dat zou dan betekenen dat de Mate 10 geen 18:9 schermverhouding heeft en het displayoppervlak groter is en het toestel breder zal zijn. Mmmh, dan ben ik benieuwd waar de vingerafdruk sensor gepositioneerd wordt. In het midden op de achterzijde of, zoals Sony, verwerkt in de aan-uit knop op de zijkant? En wie weet, misschien heeft Huawei’s Kunstmatige Intelligentie processor daar zelf wel een oplossing voor bedacht ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.