Geruchten
16 oktober 2007 - Ron Smeets

Foto van de 16GB iPhone?

Een Apple Store medewerker, die natuurlijk anoniem wenst te blijven, heeft in de VS twee foto's gekiekt van wat de 16GB versie van de iPhone zou zijn.

Volgens de bron komt het toestel medio volgende week (rond 24 oktober) al in in de Amerikaanse Apple en AT&T winkels te liggen.

Op de eerste wazige (hoe kan het ook anders) foto hierboven is te zien dat de geheugencapaciteit 14.4GB is en dat het toestel firmware versie 1.1.2 heeft. De tweede foto (na de klik) toont de doos van de nieuwe iPhone waarop aan de linker zijkant, je moet heel goed kijken, 16GB staat op de plek waar eerst 8GB stond.

Die nieuwe softwareversie is overigens, zo meldt de bron, voorzien van een totaal nieuwe SIM-lock methode hetgeen zou betekenen dat de hackers die tools als iNdependence en anySIM net geupgrade hebben zodat versie 1.1.1 ook weer te unlocken is, weer opnieuw kunnen beginnen.Gerelateerde links:
3G iPhone vanaf 12 November in Duitsland te koop?
Europese 16GB UMTS iPhone op de Apple Expo?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.