Nieuws
02 mei 2006 - Ron Smeets

Foto sharing via mobieltjes nog niet populair

Onderzoek in de VS heeft uitgewezen dat slechts 1 op de 5 camphone eigenaren wel eens een foto via MMS verstuurd naar een andere (mobiele) gebruiker. De andere 80% zegt dat ze de foto’s gewoon op hun mobieltje laten staan om ze als een soort van digitaal fotoalbum bij zich te dragen.

De inkomsten voor providers vallen, als het gaat om MMS en foto sharing, dan ook nogal tegen. Natuurlijk spelen ook kosten voor het versturen van fotoberichten een belangrijke rol bij het uitblijven van het succes, zo meldt de NPD Group die het onderzoek uitvoerde. Opvallend daarbij is dat het niet alleen gaat om de hoogte van de kosten , maar toch zeker ook om de ondoorzichtigheid ervan. Vaak wordt namelijk niet alleen het dataverkeer in rekening gebracht, maar ook de belminuten en dan is natuurlijk lastig om te achterhalen wat het ‘sharen’ van een foto je precies kost.

Daarnaast maken veel camphone eigenaren natuurlijk ook gebruik van andere, gratis, transportmiddelen zoals Bluetooth, een datakabel of het uitwisselen van de memory cards, dus het werkelijke aantal camphone gebruikers die foto’s sharen zal toch een stuk hoger liggen.Gerelateerde links:
Camphone persbureau wil foto's van sneeuwstorm
Camphone a la Polaroid
One-Click online foto en videoalbum
Eerste phonefoto verkocht door papperazzi
Camphone foto-actie van Vogue
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.