Geruchten
21 maart 2012 - Ron Smeets

Foto Samsung Galaxy S III duikt wederom op, met alle specs

De geruchtenstromen rondom de Samsung Galaxy S III, ofwel de opvolger van Samsung's multi-million-selling smartphone uit 2011 nemen iPhone-achtige vormen aan.

Een variant op de vermeende afbeeling van het toestel die afgelopen weekend al eens opdook is vandaag wederom online verschenen. Dit keer via een Nederlandse bron. GSM Helpdesk zegt de afbeelding van een betrouwbare, anonieme, bron ontvangen te hebben. Het zou gaan om een officieel perskiekje van de Galaxy S III die over een maand of twee onthuld gaat worden.

Overigens zegt dezelfde bron dat de kans nog altijd bestaat dat Samsung die datum naar voren trekt (eerder dus), maar daarover is nog geen beslissing genomen. 

Hoewel ook deze nieuwe informatie formeel nog altijd een gerucht genoemd moet worden kan ik wel bevestigen dat ik de informatie die GSM Helpdesk opgedoken heeft zelf inmddels ook heb kunnen inzien. Laat ik het zo zeggen, als dit, wanneer Samsung de Galaxy S III officieel onthult, toch fake blijkt te zijn, dan hebben de makers van deze informatie wel heel erg goed werk afgeleverd. 

Behalve de afbeelding zijn dus ook alle specs uitgelekt. Een aatal daarvan waren al bekend, maar een kleine opsomming:
- 4.7 inch Super AMOLED display (1280 x 720), 313ppi
- 12 Megapixel camera met full HD video (max. 60 fps), LED flitser en AutoFocus
- 1750 mAh accu
- 1.5 GHz quad core processor
- 1GB RAM
- 32GB intern geheugen
- 3.5mm audio aansluiting
- BLuetooth 4.0
- NFC, WiFi, WiFi Direct, DLNA, HDMI
- 1.3 megapixel front camera
- 131.1 x 63.7 x 7.99mm (hxbxd)
- 126 gram
- Android 4.0
- Quad-band GSM
- UMTS/HSPA+ (max 42 Mbps)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.