Geruchten
13 januari 2011 - Ron Smeets

Foto en specs van de BlackBerry Torch 2 uitgelekt

De BlackBerry Torch is zonder enige twijfel het beste touchscreen toestel dat de Canadese fabrikant tot dusver op de markt gebracht heeft.

Op zich was dat ook niet zo moeilijk als je kijkt naar de 'voorgangers' van de Torch (de Storm en Storm 2)  Commercieel schijnt De Torch het, zeker hier in Europa, ook prima te doen.

De kans lijkt dus groot dat RIM over enkele maanden een opvolger van de Torch zal presenteren. Als we deze geruchten echter mogen geloven, dan is de eerste afbeelding van de BlackBerry Torch 2, compleet met een sloot aan specs, nu al uitgelekt.

De tijd zal moeten uitweijzen of dit inderdaad de BlackBerry Torch 2 zal blijken te zijn. Uiterlijk verschilt het toestel niet al te veel van zijn voorganger. Qua specs is er wel het een en ander vernieuwd en verbeterd, nogmaals, als het gelekte lijstje hireonder klopt.

- 1.2GHz processor
- Quad-band GSM/GPRS/EDGE
- Tri-band HSPA 14.4Mbps
- 3.2-inch VGA 640 x 480 capacitive display
- 8GB intern geheugen
- 512MB RAM
- Bluetooth 2.1
- GPS
- NFC
- 5-megapixel camera met flits
- Magnetometer
- Accelerometer
- Proximity sensor
- 1300 mAh accu
- BlackBerry OS 6.1
- OpenGL ES
- 14.6mm 'dun'

Hier nog een grote versie van de gelekte foto en daaronder eentje, ter vergelijk, van de huidige Torch.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.