Geruchten
22 september 2010 - Ron Smeets

Foto en specs BlackBerry Storm 3 gespot, of toch niet?

De BlackBerry Storm, RIM's eerste full touchscreen toestel uit 2008, was een regelrechte flop. De Storm 2, die een jaartje later uitkwam, deed het al niet veel beter. Die geschiedenis zal ongetwijfeld meegewogen zijn bij het besluit om de derde touchscreen BlackBerry niet meer de naam Storm mee te geven maar als Torch op de markt te brengen.

Toch zou, als we deze geruchten mogen geloven, RIM ook de Storm 3 aan het voorbereiden zijn. Daarvan dook de afgelopen dag een foto op. tenminste dat wordt door een anonieme bron beweert. Mij lijkt het echter zeer onwaarschijnlijk dat RIM een derde poging gaat doen om een full touchscreen toestel met de naam 'Storm' tot een succes te maken.

Andere bronnen melden inmiddels dat het toestel op deze foto niet veel meer is dan een update van de Storm 2 en dat de Storm 3 er mogelijk wel gaat komen maar dat dit een compleet ander toestel zal worden. Enfin, we zullen zien. Voor de liefhebbers nog even wat vermeende specs van de gelekte Storm 3:
- 5 megapixel camera
- SurePress touchscreen
- BlackBerry OS6
- 3.7 inch display
- 8GB intern geheugen
- Mobile WiFi (Hotspot) functie
BB-Storm3-Rumor-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.