Nieuws
02 januari 2013 - Ron Smeets

Forse groei dataverkeer T-Mobile in Nieuwjaarsnacht

Klanten van T-Mobile hebben in de Nieuwjaarsnacht fors meer dataverkeer verstookt dan een jaar geleden. De provider meldde dat de piek tussen 12 en 1 uur lag. In die periode goeide het dataverkeer met 78%.

Voor het eerst zag de provider het SMS-verkeer niet stijgen. Dat bleef, vergeleken met de jaarwisseling van 2011/2012 gelijk. Het belverkeer daalde met 29%.

"In vergelijking met een ‘normale’ dinsdagmorgen tussen 12 en 1 was het tijdens Nieuwjaar eveneens veel drukker. Over het T-Mobile netwerk ging 54% meer data. Sms-verkeer lag ruim 50 keer hoger dan normaal, bellen ruim 40 keer", aldus het persbericht van T-Mobile.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.