Nieuws
27 oktober 2011 - Ron Smeets

Forse boetes voor KPN, T-Mobile en Vodafone om kartelvorming

Deze zaak heeft tien jaar gesleept en er is in die tijd heel wat water onder de brug verdwenen, maar nu is dan toch de kogel door de kerk. De drie Nederlandse providers, KPN, T-Mobile en Vodafone, moeten miljoenen Euro's aan boetes ophoesten vanwege kartelvorming en prijsafspraken die men begin deze eeuw maakte.

Letwel, de boetes waren oorspronkelijk opgelegd aan vijf telco's. Dutchtone en Telfort bestonden toen nog, als onafhankelijke provider en Ben was de voorloper van T-Mobile.

In beroep gaan is nu geen optie meer. Sinds 2002 hebben de providers hiermee de zaak zo lang mogelijk kunnen rekken en in de tussentijd zijn de boetebedragen ook al eens naar beneden 'afgerond'. De boetes die nu opgelegd zijn moeten ook daadwerkelijk afgerekend worden bij de NMa. KPN zal het diepst in haar buidel moeten tasten; 7.9 miljoen Euro. T-Mobile mag 4.6 miljoen Euro uit haar oude sok halen en ook het spaarvarkentje van Vodafone zal voor 3.7 miljoen stukgeslagen moeten worden ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.