Toestellen
24 november 2007 - Ron Smeets

'Flits fotos' van de N82 en N95 vergeleken

Of een videofilmpje op internetkwaliteit wel de beste manier is om de in het donker (bij flitslicht) gemaakte foto's van twee 5 megapixel camphones met elkaar te vergelijken waag ik te betwijfelen.

Hieronder staat in ieder geval een voorbeeld waarbij de camera's van de Nokia N82 en N95 vergeleken worden door TheNokiaBlog.

Het verschil tussen die twee is overigens zo groot dat de kwaliteit van de video er nauwelijks meer toe doet. De foto boven is genomen met de N95, het plaatje hieronder is dezelfde foto, maar dan gekiekt met de N82.

Voor de liefhebber staat hieronder nog de video waarin je kunt zien dat de foto's inderdaad onder dezelfde omstandigheden genomen zijn.Gerelateerde links:
Camera van de N82 beter dan die van de N95?
Uitpakvideo van de Nokia N82
Nokia N82 nu officieel aangekondigd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.