Nieuws
28 december 2014 - Ron Smeets

Flinke update voor HTC Gallery uitgerold Diverse nieuwe functies en verbeteringen, maar Face Fusion is het meeste fun

De Gallery app van HTC heeft deze dagen een fikse update gekregen. Daarbij zijn naast de bekende fixes en prestatieverbeteringen ook enkele nieuwe functies toegevoegd. Cloud Gallery is daar een van. Daarmee kun je nu ook alle foto's van bijvoorbeeld Facebook, Dropbox en Google Drive via de Gallery app benaderen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is de verschillende accounts te koppelen aan de Gallery app, zodat die toegang krijgt tot jouw foto's in de 'Cloud'.

Zelf vond ik het spelen met de Face Fusion functie leuk. OK, dat is natuurlijk een gimmick, maar je kunt er wel mee lachen zoals je in onderstaande selfie van mij en mijn vriendin kunt zien. Ja, mijn gezicht zit op beide 'nekken' ;) Enfin, als je een HTC hebt moet je het zelf maar eens proberen.

Andere verbeteringen hebben onder andere te maken met verbeterde manieren waarop nu kunt zoeken in je foto archief, met behulp van tags die je zelf (als trefwoorden) aan foto's kunt toevoegen zodat je ze dus makkelijker terug kunt vinden.

Een overzicht van alle veranderingen die je in de nieuwe Gallery app kunt verwachten:
- Cloud Gallery (foto's die je in de cloud opgeslagen hebt toevoegen aan de Gallery view)
- Face Fusion editor (gezichten 'verwisselen')
- Tag View
- Trefwoorden als tags aan foto's toevoegen
- Zoeken op tags
- Zoeken op tags van foto's uit Flickr en Facebook (nog niet overal beschikbaar)
- Prestatie verbeteringen en een vernieuwde layout voor de feed- en grid views

De nieuwe Gallery app wordt als automatische update uitgerold, maar je kunt hem ook zelf in de Google Play Store downloaden en installeren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.