Wearables
15 juli 2016 - Ron Smeets

Flinke update voor de Gear S2 met diverse nieuwe functies Samsung stelt de nieuwe software voor de Smartwatch vanaf nu beschikbaar

Samsung is gestart met de uitrol van de nieuwste software versie voor de Gear S2 Classic en Sport. De update, die ongeveer 61MB groot is, voegt een aantal nieuwe en verbeterde functies toe aan het slimme horloge van de Koreaanse fabrikant. Voordat de update gedownload en geïnstalleerd kan worden moet eerst de Gear app geupgrade worden. Die melding verschijnt automatisch wanneer je de app opstart. Daarna krijg je vanzelf oom de melding dat er nieuwe software voor de Gear S2 beschikbaar is.

Nadat de Gear S2 voorzien is van de nieuwste firmware kun je met My Photo eigen foto's instellen als wijzerplaat en kan het slimme horloge gebruikt gaan worden om je slaapritme bij te houden. Daarvoor moet je er wel voor zorgen dat de S Health app op je smartphone geupgrade wordt naar versie 4.3. Verder is er ook een nieuwe app en widget voor Contacten en er zijn nieuwe sharing functies voor sociale netwerken toegevoegd.

Samsung heeft daarnaast ook nog enkele nieuwe S Voice commando's beschikbaar gemaakt in het Engels, Koreaans, Chinees en Japans. Hieronder staat een screenshot van de update met de belangrijkste veranderingen. Het totale update proces neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.