Accessoires
24 maart 2007 - Ron Smeets

Flexibele, doorzichtige ultradunne accu

Uhhm, toen ik dit las dacht ik toch echt aan een ietwat vroege 1 April grap! Oordeel zelf maar.

Het dunne doorzichtige stukje platsic dat op de foto's tussen de vingers zit zou een accu moeten zijn. Behalve het feit dat deze accu dus doorzichtig, extreem plat (200 nanometer) en buigbaar is, zo hij ook binnen 1 minuut volledig op te laden zijn. Waarbij overigens niets gezegd wordt over de capaciteit van deze 'accu'.

De accu is gemaakt van een 'redox active polymeer' en bewerkt met een nitro-oxide voor de geleiding en het 'vasthouden' van de stroomlading.

Hij is ontworpen door enkele knappe Japanse koppen en geprezen door een van de professoren aan de Universiteit van Strathclyde in Glasgow (die echt bestaat).

Kortom het lijkt allemaal redelijk geloofwaardig, maar ik kan het in ieder geval nog moeilijk geloven. Zijn er knappe koppen die dit lezen en er meer over kunnen vertellen, dan hoor (of lees) ik het graag.Gerelateerde links:
Draadloze accu lader
Accu leeg? Even plassen! (deel 2)
Sony Ericsson heeft de beste GSM accus
Milieuvriendelijke GSM accu
Noodstroom voor je GSM
Sony accu debacle nadert de 10 miljoen
Accu leeg? Even plassen!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.