Nieuws
11 maart 2009 - Chris Bannink

Flatfee sms-dienst voor campagnes met mobiel internet

Zoek je de site van bijvoorbeeld 9292 op je mobiel? Sms dan '9292' naar nummer 9009 en je krijgt gratis een sms retour met daarin een directe link.

Het Open Mobiel Internet Initiatief (OMI²) lanceert morgen sms9009; het eerste flatfee sms-platform waarmee adverteerders en mobiele sites tegen een vast tarief, onbeperkt sms in kunnen zetten ter promotie van mobiele (campagne) sites. Hiermee wordt het gebruik van mobiel internet gestimuleerd. De eindgebruiker ontvangt gratis een sms-bericht met een link naar de mobiele site. Alle (!) mobiele operators in Nederland doen mee, en maken het bijvoorbeeld mogelijk dat het retour smsje voor de consument gratis is.

Met dit initiatief is de drempel van variabele kosten voor adverteerders en mobiele sites verdwenen en is er een extra mogelijkheid om ook campagnes op mobiel te doen.

Adverteerders kunnen sms9009 inzetten in print-, online- en RTV-campagnes of op bijvoorbeeld verpakkingen. Door klanten aan te moedigen een merk- of productnaam naar 9009 te sms-en kunnen ze een directe interactie opzetten. Klanten betalen hier de standaard (niet premium) sms-kosten voor.

Belangrijkste doelstelling van deze actie is om consumenten en adverteerders de mogelijkheden van internet op mobiel te tonen. De verwachting is dat daarmee mobiel internet vaker ingezet zal worden als marketingkanaal en dat consumenten meer zullen gaan internetten op hun mobiele telefoon.

Sms9009 gaat 12 maart 2009 (morgen) van start via de website www.sms9009.nl. Hier kunnen geïnteresseerde partijen direct hun gewenste keywords aanvragen, waarna de dienst binnen 24 uur te gebruiken is.

sms9009 op een rij:

  • Een bedrijf betaald een vast tarief per keyword (500 euri voor 3 maanden) zonder variabele sms-verzendkosten;
  • Het gaat om een flatfee, dus ongeacht het aantal opgevraagde sms-berichten;
  • Er zijn directe interactiemogelijkheden met mobiele telefoons vanuit offline media en websites;
  • Het ontvangen sms-bericht is gratis voor zowel consument als adverteerder.
Over de auteur: Chris Bannink