Nieuws
07 december 2012 - Ron Smeets

Fix voor Windows Phone 8 'WiFi bug' wordt 'schakelbaar'

Het feit dat Windows Phone 8 actieve WiFi verbindingen de nek om draait, vanwege de stroombesparing, wanneer het toestel naar standby schakelt, is irritant en al vaker besproken. Microsoft werkt aan een oplossing daarvoor, dat is ook geen nieuws.

Online is echter een foto (grote versie hieronder) van een HTC 8S opgedoken waarop te zien is dat de oplossing die Microsoft in gedachte heeft schakelbaar wordt. Je kunt straks dus kiezen of het toestel je WiFi verbinding uit zet of niet als het scherm op zwart gaat.

Handig of niet? Ik denk van wel. Natuurlijk zul je thuis deze optie meestal 'aanvinken' maar wanneer je onderweg bent is het misschien toch handig dat, voor het uithoudingsvermogen van de accu, de WiFi uit kan. Van de andere kant heb je daar natuurlijk ook de gewone WiFi settings voor. Nah ja, dit wordt waarschijnlijk de oplossing die Microsoft gekozen heeft ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.