Nieuws
28 november 2012 - Ron Smeets

Fix voor reboot probleem Windows Phone 8 komt in december

Enkele dagen geleden bleek dat Windows Phone 8 gebruikers klagen over het 'random rebooten' van hun toestel. Welnu, Microsoft zegt het probleem inmiddels gevonden, en opgelost, te hebben.

De update die het probleem verhelpt zal echter pas in de loop van december uitgerold worden. Dat gebeurt dan gelukkig wel 'Over-The-Air' dus als het goed is hoef je het toestel dus niet aan je (Windows) PC of laptop aan te sluiten hiervoor.

De update is, zo meldt All Things D, in samenwerking met enkele partners ontwikkeld. Dat zullen dan wel Nokia en HTC zijn geweest omdat de meeste klachten over het zomaar ineens rebooten afkomstig waren van gebruikers van toestellen van deze twee fabrikanten. Dat komt natuurlijk ook omdat er nog niet veel Windows Phone 8 toestellen van andere fabrikanten beschikbaar zijn ;-) Of de bugfix ook een oplossing biedt voor de gemelde accuproblemen, en dan met name het tegenvallende 'uithoudingsvermogen', is niet bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.