Wearables
04 december 2015 - Ron Smeets

Fitbit nog altijd de meest succesvolle wearable fabrikant Apple verkoopt 3.9 miljoen Watches in Q3, Samsung niet meer in de Top 5

De populariteit van wearables groeit nog steeds. Het afgelopen kwartaal werden er wereldwijd bijna drie keer zoveel verkocht dan een jaar geleden. Fitbit is al geruime tijd de meest succesvolle fabrikant in dit segment, maar de concurrentie uit Cupertino (Apple) en China (Xiaomi) komen dichterbij.

Opvallend is dat Samsung niet meer bij de vijf succesvolste wearable fabrikanten te vinden is. Het zal mij benieuwen hoe dat zich de komende kwartalen gaat ontwikkelen. De Koreanen zetten immers vol in op het promoten van de Gear S2. Wat mij betreft is dat ook een van de fraaiste, meest compacte en zeer gebruiksvriendelijke slimme horloges van dit moment. Verder ontbreken ook Huawei, LG en Motorola in de top 5 die, op Apple na, volledig bestaat uit fabrikanten die vooral smart- en fitness wearables verkopen. Ofwel, op Apple na slaagt nog geen enkele smartwatch fabrikant er in om de horloges in substantiële aantallen aan de man (of vrouw) te brengen.

Van de 21 miljoen wearables die in het derde kwartaal van dit jaar over de toonbanken gingen was 22.2% er eentje van Fitbit. Apple komt vergeleken met een jaar eerder met stip binnen op de tweede plek met 18.6% marktaandeel en 3.9 miljoen verkochte Apple Watches. Vorig jaar was Apple natuurlijk nog geen wearable fabrikant. Xiaomi presteerde qua procentuele stijging het best. De Chinese fabrikant verkocht het afgelopen kwartaal ruim 815% meer wearables dan een jaar eerder.

Hieronder staan alle cijfers marktaandelen van de vijf meest succesvolle wearable fabrikanten zoals die uit het marktonderzoek van IDC boven kwamen drijven.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.