Nieuws
10 juli 2007 - Ron Smeets

Firmware versie 12.0.013 voor Europese Nokia N95

Het lijkt er op dat, ruim twee maanden na de release van de vorige versie (11.0.026) weer een nieuwe firmware upate voor de N95 beschikbaar is.

Het gaat om versie 12.0.013 die, zo lijkt het althans, voorlopig alleen op N95's met een Euro productcode (0534841 en 0534844) geinstalleerd kan worden.

De complete lijst met verbeteringen ten opzichte van eerdere versies is nog niet klaar. Hier alvast een overzicht van de belangrijkste wijzigingen:

- Snellere GPS fix

- Toegevoegde functie: Assisted GPS

- Bij HSDPA netwerken wordt nu een 3.5G icoon getoond

- Meer vrij geheugen (RAM)

Zoals gezegd zijn de 'early adaptors' nog niet klaar met testen en het zoeken naar veranderingen in deze versie in vergelijk tot de vorige.Gerelateerde links:
Firmware update voor de N95 in omloop?
Veel verbeteringen in nieuwe N95 Firmware
Nokia opent website voor firmware updates
Nieuwe firmware maakt de N73 sneller
Nokia N95 met nieuwste software versie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.