Toestellen
25 mei 2010 - Ron Smeets

Firmware versie 1.2 voor de Nokia N900 officieel beschikbaar

Nokia heeft vanochtend, op een van haar eigen weblogs, bekendgemaakt dat de firmware versie 1.2 (V10.2010.19-1) voor de N900 vanaf vandaag officieel uitgerold gaat worden. De nieuwe software zal eerst voor de Britse N900 gesbruikers beschikbaar komen.

In de nieuwe firmware zijn diverse functies verbeterd waaronder portrait browsing, een verbeterde User Interface van OVI Maps, betere werking van email en IM apps, etc.

Ook leuk om te weten is dat Nokia deze week nog de OVI Store voor de N900 zal updaten waardoor er ook meer (betaalde) games beschikbaar komen voor de N900. Minder goed nieuws is de mededeling dan Nokia geen plannen heeft om de N900 geschikt te maken voor MeeGo, de opvolger van Maemo die een tijdje geleden, in Barcelona, gepresenteerd werd. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.