Nieuws
12 januari 2010 - Ron Smeets

Firmware updates voor de N86, N900 en E72

Zo, in Finland zijn ze ook weer uit hun winterslaap gekomen ;-) Nokia heeft de afgelopen twee dagen namelijk enkele firmware updates uitgerold voor een drietal toestellen, de N86, de N900 en de E72.

De update (versie 21.006) voor de N86 heeft voornamelijk impact op de snelheid van de UI en enkele applicaties. Voor zover bekend zijn er geen grote (functionele) aanpassingen in deze update meegenomen.

Bij de N900 gaat het om de eerste update van het Maemo besturingssysteem. Geen echt schokkende veranderingen hoor, maar meer een voorbereiding van het systeem voor de lanceringe van de OVI Store voor Maemo 5 die over enkele weken zal plaatsvinden. Verder zou het streamen van YouTube filmpjes nu beter gaan. Daar had ik bij mijn N900 al weinig last van dus kan ik niet echt goed beoordelen of dat inderdaad nu nog beter en soepeler gaat.

De E72 ligt nog niet zolang in de winkels. Bij de update naar verie 22.007 gaat het ook om kleine tweaks en snelheidsverbeteringen in de UI. Ik heb mijn testmodel overigens vanochtend geprobeerd te updaten, maar ik kreeg een melding dat de server niet beschikbaar was. Later nog maar eens proberen.

Bovenstaande updates zijn allemaal OTA (Over The Air) te downloaden en installeren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.