Nieuws
09 oktober 2008 - Ron Smeets

Firmware update voor de Nokia N96

Ruim een week geleden rolde Nokia al de eerste firmware update voor de N96 uit. Sinds gisteren is de tweede update, v11.101, al beschikbaar.

Wat er precies veranderd, of verbeterd, is, is nog niet duidelijk. Bij de vorige update werd wel al gemeld dat die niet geschikt was voor toestellen die in DVB-H netwerken (Mobiel TV van KPN) gebruikt werden en dat daarvoor een aparte update uitgerold zou worden.

Echter, de update die nu beschikbaar gekomen is zou alleen bedoeld zijn voor N96's die niet aan een provider gelocked zijn. Dat zou dus kunnen betekenen dat dit ook niet de beloofde Update voor de DVB-H versies van de N96 zou zijn. Het toestel is hier immers (tot 15 oktober) alleen nog te koop via KPN.

Helaas heb ik zelf op dit moment geen N96 meer in huis dus ik kan het niet testen. Als emand dat wel al gedaan heeft dan hoor ik natuurlijk graag wat jullie bevindingen zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.