Nieuws
25 oktober 2010 - Ron Smeets

Firmware update PR1.3 voor de Nokia N900 nu beschikbaar

Het zat er al aan te komen en vanmiddag heeft Nokia het ook officieel bevestigd. De (langverwachte) firmware versie PR1.3 voor de Nokia N900 is vanaf nu beschikbaar.

De belangrijkste vernieuwingen zijn support voor OVI Suite en, zoals Nokia zelf zegt, enkele honderden tweaks en bug fixes.

Als jouw N900 'aan de beurt' is (hangt af van de productcode), dan verschijnt het bekende uitroepteken boven in het scherm. Die van mij heeft op het moment dat ik dit schrijf nog geen update melding ontvangen. Mocht je problemen ondervinden tijdens het updaten, het wil nog wel eens voorkomen dat het toestel met een 'not enough memory' melding komt, dan moet je enkele apps de-installeren (lees hier hoe) en het opnieuw proberen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.