Nieuws
10 februari 2009 - Ron Smeets

Firmware update 20.0.012 voor de Nokia 5800 uitgerold

Deze week is de tweede firmware update voor de Nokia 5800 XpressMusic uitgerold. Versie 20.0.012 is zowel via de Nokia PC Suite als 'Over The Air' beschikbaar. In het laatste geval moet je natuurlijk wel rekening houden met datakosten dus wellicht is het verstandig op dat via een WiFi verbinding te doen.

Maar goed, het lijkt er dus op dat Nokia een vrij behoorlijke update vor de 5800 uitgerold heeft (van 11.X.X naar 12.X.X) maar een (officiele) changelog is er nog niet. AllAboutSymbian meldt alvast de volgende veranderingen en verbeteringen.

- Geotagging informatie is nu beschikbaar
- Woordenboek applicatie toegevoegd
- Software update voor applicaties toegevoegd
- Het toestel performd beter. Snellere UI
- Betere performance bij het afspelen van Flash video's (oa YouTube)
- Zoekfunctie op het standby scherm geeft nu ook resultaten uit de inhoud van het toestel zelf weer (naast de gebruikelijke online zoekresultaten)
- Leuke effecten toegevoegd in de Gallery applicatie
- Diverse kleine bugfixe

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.