Entertainment
28 juni 2007 - Redactie MobileCowboys

Firmware 3.50 schroeft processorkracht PSP op

Remco Molenaar (DC): Word je gek van die lange laadtijden? Gaat het allemaal veel te traag op de PSP? Dan is er nu goed nieuws. Sony heeft namelijk bekend gemaakt dat de nieuwste firmware, versie 3.50, de PSP 25% sneller maakt.

De PSP is altijd 'begrenst' geweest op 266 MHz, terwijl er wel degelijk een 333 MHz-processor in zit. Door de laatste update wordt de begrenzing eraf gehaald en zal de processor 25% krachtiger zijn. Dit heeft kortere laadtijden van huidige games tot gevolg en toekomstige spellen zullen de grotere processorkracht zelfs nodig nodig hebben. Helaas zit er ook een nadeel aan de snellere CPU, want door de grotere inspanning gaat de batterij minder lang mee. De zwakke accu was namelijk de reden dat de snelheid van de PSP werd ingedamd .

De nieuwste update is gratis te downloaden op YourPSP, de officiële website. De update moet je vervolgens op je memory stick zetten en op je PSP installeren. Teveel werk? De nieuwste games hebben deze firmware automatisch bijgeleverd. Lees meer op GamersNET.Gerelateerde links:
Maak je eigen PSP joystick
PSP Firmware 2.71 en 2.80 ook gekraakt
PSP krijgt firmware update
PSP firmware v2.50 ook gekraakt
PSP Firmware 3.0 handleiding en Remote Play demo
PSP als remote voor iTunes
Prijs van PSP in de VS verlaagd naar 170 dollar
PSP met 2.71 firmware gekraakt met mod-chip
Hoe kraak ik mijn PSP v. 2.01-2.60
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl