Nieuws
10 oktober 2013 - Nichal Joosse

Firefox OS krijgt grote update met nieuwe features

Mozilla heeft een update uitgebracht van Firefox OS, het mobiele besturingssysteem van het bedrijf. In de update, die door het leven gaat als versie 1.1, zitten nieuwe features als het versturen van mms'jes en push notificaties. Ook heeft het besturingssysteem een aantal visuele verbeteringen gekregen. In een blogpost liet het bedrijf woensdag weten dat Firefox OS 1.1 snel beschikbaar zal zijn op een aantal bestaande smartphones, maar dat het besturingssysteem ook geïnstalleerd zal worden op een aantal nieuwe telefoons. 

Ook maakte het bekend waar het Firefox OS besturingssysteem in de toekomst beschikbaar zal zijn. Op dit moment is Firefox OS beschikbaar in Spanje, Colombia en Venezuela via Telefonica én via Deutsche Telekom in Polen. Volgens Mozilla zal Firefox OS binnenkort ook beschikbaar zijn in Brazilië, Mexico, Peru en Uruguay via Telefonica, Duitsland, Hongarije en Griekenland via Deutsche Telekom en Hongarije, Servië en Montenegro via Telenor.

Bij Firefox OS draait alles om webapplicaties. Android-gebruikers kunnen alvast proeven aan deze webapps door de Firefox-browser te installeren op hun smartphones en de apps te downloaden via de ingebouwde applicatiewinkel. Momenteel zijn er twee Firefox OS apparaten op de markt, namelijk Alcatel's One Touch Fire en ZTE's Open. Beide toestellen zijn erg goedkoop, namelijk tussen de 80 en de 90 dollar. Het gerucht gaat rond dat Huawei, LG en zelfs Sony interesse hebben om toestellen te maken met Firefox OS, maar hier is nog niets over bevestigd. 

Over de auteur: Nichal Joosse