Nieuws
30 januari 2010 - Ron Smeets

Firefox Mobile voor Maemo nu officieel beschikbaar

Gisteren was het nog de RC3 versie van Firefox Mobile voor Maemo die opdook. RC staat, voor diegenen die dat niet weten, voor Release Candidate. Dat zijn doorgaans de versie's die vlak voor de officiele release opduiken. Zeg maar tussen de Beta's en de definitieve release in.

Welnu, kort nadat RC3 beschikbaar kwam hebben de boys van Mozilla op het Mozilla Blog bekend gemaakt dat de definitie Firefox Mobile versie nu ook beschikbaar is voor Maemo toestellen (lees: de Nokia N900).

Behalve de browser hebben de boys bij Mozilla samenwerkende ontwikkelaars ook een 40-tal extra tools ontwikkeld. Vooral de YouTube Enabler is een handige (het spreekt voor zich waar die voor dient ;-)) Andere tools zijn de TwitterBar en URL Fixer. Een overzicht van alle add-ons kun je hier bekijken.

De mobiele Maemo versie van Firefox kun je hier downloaden (mobiele link).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.