Nieuws
30 maart 2011 - Ron Smeets

Firefox 4 voor Android en Maemo gelanceerd

Er waren al beta demo's te zien, de afgelopen weken en maanden, maar Mozilla heeft gisteren Firefox 4 ook voor Anderoid en Maemo uitgerold.

Een van de nieuwe features is Firefox Sync. Daarmee kun je bookmarks, wachtwoorden en andere data tussen de PC (laptop) versie van Firefox 4 uitwisselen met de versie die op je smartphone staat. Naar eigen zeggen zou Firefox 4 tot drie keer sneller zijn dan de standaard Android browser. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.