Nieuws
05 september 2011 - Ron Smeets

Finalisten Vodafone Mobile Clicks 2011

Op vrijdag 16 september zal in Amsterdam, tijdens het Picnic Festival, de finale van Vodafone Mobile Clicks 2011 plaatsvinden. De zeven finalisten zijn inmiddels allemaal bekend.

Naas het Nederlandse Skylines, een zoekplatform voor real-time foto’s, doen ook de volgende zes finalisten een gooi naar de eeuwige roem en (een deel van) de pot met 225.000 euro prijzengeld.

Voor Duitsland: Wunderlist is de eerste taakbeheer app die geschikt is voor alle platformen, waarmee je geheel gratis bestanden mobiel kunt synchroniseren en onbeperkt kunt delen.

Voor Portugal: Hole19 biedt een uitgebreid platform aan via mobiel en internet, waarmee golfers hun spel kunnen verbeteren. Hole 19 geeft informatie over golfinstructeurs en golfbanen.

Voor Ierland: HeyStaks is een sociaal netwerk gerelateerde zoekmachine die contact maakt met Google, Bing en Yahoo! waardoor relevantere zoekresultaten verschijnen. 

Voor Spanje: Frogtek is een app die winkeliers in derde-wereld-landen in staat stelt een financieel systeem op te zetten om hun bedrijf snel en eenvoudig te managen.

Voor Turkije: BillGastro biedt eigenaren van restaurants een betaalbare en unieke mobiele oplossing in hun restaurant waarmee klanten eenvoudig een tafel kunnen reserveren, een online bestelling kunnen plaatsen en nieuwtjes of evenementen kunnen delen.

Voor Engeland: ParcelGenie is de eerste directe cadeauservice ter wereld waarmee echte cadeaus kunnen worden verstuurd naar vrienden en familie, bijna net zo makkelijk als het sturen van een e-mail of een SMS.

Voor Nederland: Skylines biedt gebruikers een platform waarmee real-time beelden kunnen worden gezocht. Skylines combineert data van social media websites als Instagram, Yfrog en Twitpic en indexeert meer dan een miljoen foto’s per dag.

De komende dagen, voorafgaand aan de finale tijdens Picnic, kan iedereen die dat wil zijn of haar stem uitbrengen op een van de finalisten. De publieksstemmen zorgen samen met de jury-beoordelingen voor het bepalen van de uiteindelijke winnaar van Vodafone Mobile Clicks 2011. De jury bestaat uit een panel van mobiele deskundigen: Rudy de Waele, oprichter van Mobile 2.0 Europa en dotopen; Peter Barry, Vodafone Ventures; Paul Jozefak, Neuhaus Partners; Martin Bryant, EU editor van The Next Web; Reshma Sohoni; partner bij Seedcamp en Lee Epting, Vodafone Group.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.