Nieuws
08 augustus 2011 - Ron Smeets

Finalisten LG 3D Film Contest bekend (UPDATE)

UPDATE (09-08, 12u30): Naar aanleiding van de discussie die ontstaan is over de voorwaarden van de wedstrijd en de keuze van de zes finalisten hebben wij, in samenspraak met de andere deelnemende sites en LG, besloten de uitslag aan te passen.

Samen met de drie deelnemende platformen hebben we 6 finalisten gekozen voor de LG 3D Film Contest. Tot onze spijt hebben we bemerkt dat één van de inzendingen niet aan de regels voldoet. Bij deze willen we daarom de procedure verder uitleggen.

Androidworld, Androidplanet en MobileCowboys hebben ieder aangegeven welke filmpjes zij het beste vonden. Bij LG hebben we ook een aantal filmpjes uitgekozen. Op basis van deze lijsten hebben we de filmpjes een aantal punten toegekend en de 6 filmpjes met de meeste punten gingen door naar de finale.

Natuurlijk hebben we gekeken of het filmpje wel in 3D kon worden opgenomen. Zo hadden ook wij onze twijfels of Bogey1982  zijn filmpje van de C17 nog een keer in 3D kon filmen. Bogey1982 had hier echter over nagedacht en had al plannen om een dergelijk militair vliegtuig op een Nederlandse vliegbasis te filmen. Het lijkt ons spectaculair om zo’n vliegtuig in 3D op film te zien en we juichen het enthousiasme van Bogey1982  dan ook toe. Hij heeft inmiddels een vergunning geregeld en hij gaat komende week aan de slag het filmpje te maken. We zijn benieuwd naar het resultaat.

Bij het filmpje Madurodam in 2D van AlmereRene is ons opgevallen dat het niet in 1 take was gefilmd. We vonden het echter een prachtig filmpje en hebben met AlmereRene afgesproken dat de 3D versie wél in 1 take zou zijn. Dankzij alle reacties, hebben we gemerkt dat AlmereRene in zijn enthousiasme 2 filmpjes had ingestuurd. We hadden het tweede filmpje over Madurodam volgens de voorwaarden inderdaad niet mogen beoordelen en helaas kan AlmereRene daarom niet deelnemen aan de finale. We vinden dit natuurlijk wel erg jammer voor hem en hij krijgt daarom als troost alsnog een LG Optimus 3D Speed van ons.

Hiermee is er een plek vrij gekomen in de finale voor de Cinema 3D TV. Deze gaat naar het volgende filmpje met de meeste punten: Wimstradamus00 met LG 3D contest (drone). We wensen Wimstradamus00 veel plezier met de LG Optimus 3D Speed en succes met het maken van het 3D filmpje!

De finalisten van de LG 3D Film Contest zijn nu dus, in willekeurige volgorde
- Samocha - PingPong 2D
- RobertPlomp - Ik ben een helicopter
- Slygery - Efteling Python onride
- Almere Rene - Madurodam in 2D

- Winstradamus00 - LG 3D Contest (Parrot Drone)
- Bogey 1982 - C17 Approach & Landing on Tarin Kowt, Afghanistan
- Irene Wolbert - Vliegeren in 2D

Op het Youtube kanaal van LG (klik op de tab '3D Film Contest') staan alle winnende filmpjes, mocht je die nog willen bekijken. De finalisten hebben inmiddels een email ontvangen van LG waarin de verdere procedure, en de levering van de LG Optimus 3D Speed, besproken is. Vervolgens krijgen zij tot zondag 14 augustus 23u59 de tijd om het ingezonden filmpje opnieuw op te nemen in 3D. Daarna worden de finalisten allemaal uitgenodigd bij LG alwaar, onder het genot van een hapje en een drankje, de uiteindelijke winnaar van de Cinema 3D TV bekend gemaakt zal worden.

Ik ben zeer benieuwd naar de resultaten van de 3D opnames. Vooral het filmpje van het vliegtuig in Afghanistan wil ik graag wel eens in 3D zien. Dat wordt een klus op zich voor Bogey 1982 maar ik heb van LG begrepen dat de betreffende deelnemer het een en ander geregeld heeft daarvoor. Hetzelfde geldt voor de filmpje van de Python in de Efteling en Madurodam in 2D (straks 3D ;-). Slygery en Almere Rene zal wellicht dus nog een keer 'n kaartje voor dat pretpark moeten kopen om het 3D filmpje te kunnen maken. Tenzij de Efteling en Madurodam er aan mee wil werken Slygery 'gratis' even naar binnen laat om zijn 3D opnames te maken. Is ook weer leuke reclame voor de Efteling en Madurodam, toch?;-))) Enfin, succes allemaal!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.