Entertainment
08 november 2005 - Ron Smeets

Films voor je mobiel op memorycard

Bij Sony Pictures Digital hebben ze een alternatief bedacht voor iedereen die films op zijn mobieltje wil kijken maar geen (duur) UMTS abonnement wil kopen.

Movies On Memory Cards levert diverse films op MMC kaarten die onder andere afgespeeld kunnen worden op de meeste , recente, Nokia toestellen. Bijkomstig voordeel is dat de films afgespeeld kunnen worden zoals je dat ook gewend bent op je DVD speler, compleet met hoofdstukken, pauze-funties etc.

Vooralsnog worden alleen enkele 'oudere' films aangeboden, maar volgens de initiatiefnemers zal dat snel veranderen.

Gezien de recente wisselende berichten over het al dan niet slagen van mobile videodiensten is het nog maar de vraag of dit initiatief een lang leven beschoren zal zijn.

Bovendien is de prijs per film niet echt 'mobiel' te noemen. Voor 20 dollar kun je heel wat mobiele video en -tv diensten downloaden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.