Nieuws
29 augustus 2005 - Ron Smeets

Filmquote's als ringtone zijn hot

Nu bijna alle songs die ooit opgenomen zijn als ringtone te downloaden zijn en de populariteit van Crazy Frog wat lijkt te tanen wordt het hoog tijd voor iets nieuws.

Movie-quotes lijken the next hot thing in de VS te worden. Beroemde one-liners als 'I'll be back' van The Governator en 'Please go away, let me sleep, for the love of God' uit Tommy Boy van Chris Farley worden steeds vaker als ringtone gebruikt.

Terwijl muziekanten al geruime tijd royalties ontvangen wanneer nummers als ringtone opduiken, is dat in de filmwereld nog niet geregeld, maar dat zal niet lang meer duren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.