Entertainment
05 juli 2007 - Redactie MobileCowboys

Filmpjes.nl nu ook mobiel te bekijken

Filmpjes.nl is als eerste echt Nederlandse videosharing site mobiel te bekijken. Daarnaast is het mogelijk om je eigen filmpjes via mms te uploaden en terug te bekijken.

Vanaf vandaag is het voor klanten van KPN en Hi mogelijk om via hun mobiel filmpjes te bekijken en te uploaden bij Filmpjes.nl. De mobiele versie van Filmpjes.nl converteert en presenteert de filmpjes in het mobiele videoformaat 3GP. De filmpjes zijn beschikbaar via zowel i-mode

als WAP, waardoor vrijwel alle klanten van KPN direct hiervan gebruik kunnen maken. De filmpjes zijn gratis  streaming te bekijken en te downloaden.

Filmpjes.nl is een 100% Nederlandstalige site in tegenstelling tot grote internationale sites als YouTube met veelal internationale ‘user generated content’-filmpjes. Ook andere Nederlandstalige videosharing sites bevatten voornamelijk videomateriaal afkomstig uit het buitenland.

Een van de sterke punten van Filmpjes.nl is dat meer dan 90% van de geuploade filmpjes ook daadwerkelijk van Nederlandse makelij is.

Door het constant volgen van populaire filmpjes is het mogelijk om te zien wat er leeft onder de Nederlandse bevolking. Zo is het opnemen van jumpstyle filmpjes op dit moment een van de populairste ‘user generated content’ onderwerpen.

Tijdens de beta-testperiode bleek dat opvallend veel mensen gebruik willen maken van het uploaden via imail en mms.

Daarnaast is Filmpjes.nl op dit ogenblik in vergevorderd gesprek met meerdere Digitale Televisie exploitanten.

De verwachting is dat binnen niet al te lange tijd Filmpjes.nl ook te zien zal zijn via Digitale Televisie.Gerelateerde links:
Youtube filmpjes op de iPhone
YouTube is now available in mobile version
Stuur je mobiele filmpjes in voor tv
Skoepfilmpjes op Talpa
YouTube filmpjes zoeken en afspelen op je GSM
Mobilereporters wil alledaagse camphone filmpjes
Geld verdienen met je eigen camphone filmpjes
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl