Entertainment
20 november 2006 - Ron Smeets

Filmfestival voor Mobiele telefoons in Barcelona

Tijdens de komende 3GSM in Barcelona zal een mobiele editie van het Sundance Film Festival worden georganiseerd.

De GSMA en organisatie van het Sundance Film Festival, bij hoofde van Robert Redford zelf, hebben zes filmmakers uitgenodigd om een vijftal korte films te maken, speciaal voor het bekijken op de kleine displays van mobiele telefoons.

Zoals gezegd worden de films voor het eerst tijdens de 3GSM conferentie, medio februari, in Barcelona aan het publiek getoond.

Het is zeker niet de eerste keer dat films speciaal voor mobieltjes worden geproduceerd, maar de exposure die nu gegenereerd wordt door de samenwerking tussen 3GSM, de GSMA en een bekend filmfestival is wel uniek. Hopelijk zorgt dit initiatief voor een definitieve doorbraak van mobiel tv kijken!Gerelateerde links:
Camphone film expositie in Centre Pompidou
Films op flash cards voor GSM's
Strijd om mobiele bioscoopfilms in Italie
Film 10 dagen na bioscooprelease al op je GSM
Festival voor mobiele films
Lessen voor Camphone 'regisseurs'
Subsidie voor mobiele filmmakers
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.